آخرین بروزرسانی سایت : 18 / ژوئن / 24 | 3:06 ب.ظ
منو چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۴۲ لطفا منو را از این اینجا فعال کنید

فناوری متاورس آموزش را متحول خواهد کرد دکتر حسین چناری پژوهشگر و نظریه‌پرداز آموزش

منشور توسعه- مقاله- دکتر حسین چناری پژوهشگر و نظریه‌پرداز آموزش-متاورس فضایی مجازی است که تجربیات دیجیتال را به‌عنوان جایگزین یا نسخه دوم جهان واقعی در‌اختیار کاربران قرار می‌دهد. در این دنیای مجازی، امکان تعامل مجازی با سایر افراد، تجارت کالا، مبادله ارز، خریدوفروش ملک، سرمایه‌گذاری، حضور در محل کار، برگزاری جشنواره‌ها و رویدادها، تماشای کنسرت، بازدید از نمایشگاه و بسیاری فعالیت‌های دیگر زندگی واقعی مهیاست. در این فضای سه‌بعدی آنلاین و مشترک کاربران می‌توانند در آن شخصیت خود را در قالب‌های دیجیتال ایجاد کنند و هم با یکدیگر و هم با اشیاء و آواتارهای مجازی در تعامل باشند. متاورس‌ها درواقع جهانی مجازی هستند که می‌توانند بازتابی از دنیای واقعی ما یا کاملاً متفاوت با آن باشند.

متاورس تکامل بعدی اینترنت است و این حس حضور است که آن را متمایز می‌کند. متاورس طیف وسیعی از فناوری‌‌‌ها، از جمله هدست‌های واقعیت مجازی (VR) را در بر می‌گیرد که شما را به محیط‌های کاملاً جدید منتقل می‌کند. عینک واقعیت افزوده (AR) که روزی تصاویر تولید شده توسط کامپیوتر را بر روی دنیای اطراف شما پخش خواهد کرد و تجربیات واقعیت ترکیبی (MR) که محیطهای فیزیکی و مجازی را با هم ترکیب می‌کنند.

در چشم انداز دیجیتالی امروزی که به سرعت در حال پیشرفت است، فناوری به بخشی جدایی‌ناپذیر از آموزش تبدیل شده است. دیگر استفاده سطحی از فناوری کافی نیست. معلمان اکنون نیاز به پذیرش رویکردی حرفه‌ای برای یکپارچه‌سازی فناوری را سازمان می‌دهند که یادگیری را عمیق‌تر می‌کند و دانش آموزان را به طور مؤثر درگیر می‌کند. این تغییر به سمت رویکرد “یادگیری از طریق فناوری” این پتانسیل را دارد که با سرمایه‌گذاری بر نقاط قوت فناوری و ایجاد تجربیات یادگیری نوآورانه برای دانش‌آموزان، آموزش را متحول کند.

متاورس فضای یادگیری امن و ایمن را برای دانش‌آموزان ارائه می‌دهد. موسسات آموزشی با داشتن کلاسهای آموزشی مجازی خود می‌توانند خطرات حفاظتی را کاهش دهند.  چرا که این یک محیط پیشرفته، کنترل‌شده و طراحی شده خاص است که به‌طور مداوم نظارت و تعدیل می‌شود و مدارسی که یادگیری متاورس را ادغام می کنند از مزایای ارائه شده توسط واقعیت مجازی، مانند تعامل عملی، تجربیات فراگیر، و رویکردهای یادگیری سازنده بهره خواهند برد.

وقتی دانش‌آموزان وارد فضای یادگیری متاورس  می‌شوند، در قبال این مشارکت مسئول خواهند شد. برخلاف تجربیات فردی واقعیت مجازی، قرار گرفتن در فضای متاورس به‌طور اساسی تجربه آموزش را تغییر می‌دهد و تمرکز بیشتری بر آموزش ایجاد می‌کند. علاوه بر این، کلاس درس متاورس به عنوان یک مرکز شناخته‌شده برای یادگیری واقعیت مجازی عمل می کند و به جای تجربه‌ای پراکنده، یک تجربه یادگیری منسجم و یکپارچه را برای دانش‌آموزان ایجاد می کند.

شاید یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از متاورس در مدارس، توانایی برقراری ارتباط بین دانش آموزان در سطح جهانی باشد. دانش آموزان از نقاط مختلف جهان می توانند با یکدیگر همکاری و تعامل داشته باشند و همچنین از بهترین معلمان در سراسر جهان بیاموزند. این کشش و چالش فراگیر فرصتی منحصر به فرد برای دانش آموزان و موسسات آموزشی است.

هنگامی که واقعیت مجازی با متاورس ترکیب شود به دانش‌آموزان امکان دسترسی به فعالیت‌هایی را می‌دهد که در غیر این صورت غیرقابل دسترس هستند. در درس جغرافیا،  دانش‌آموزان می‌توانند توسط معلم خود به داخل یک آتشفشان فعال هدایت شوند و ویژگی‌های آتشفشان را بررسی و ساختار آن را کاملا ملموس درک کنند. در درس نجوم، دانش‌آموزان می‌توانند سیارات  را دقیق بشناسند، ویژگی‌های منحصربه‌فرد آنها را توصیف کنند و سپس  یک منظومه شمسی مجازی ایجاد کنند. به طور مشابه، در درس زیست‌شناسی، دانش‌آموزان می‌توانند قلب انسان در مقیاس بزرگ را بررسی کنند، جنبه‌های مختلف آن را شناسایی کنند، و اندام‌های بدن را روی یک میز بگذارند و آن‌ها را در مکان‌های صحیح داخل اسکلت قرار دهند.

مزایای استفاده از متاورس و واقعیت مجازی در آموزش بسیار زیاد است. این فناوری‌ها فرصت‌هایی را برای تجارب یادگیری فراگیر و تعاملی فراتر از روش‌های سنتی ارائه می‌کنند. آنها دانش آموزان را در سطح عمیق‌تری درگیر می‌کنند، کنجکاوی آنها را برمی‌انگیزند و تفکر انتقادی و مهارتهای حل مسئله را پرورش می‌دهند. علاوه بر این، آنها ارتباط و همکاری منطقه‌ای و جهانی را ترویج می‌کنند، موانع جغرافیایی را از بین می‌برند و دانش‌آموزان را در جریان دیدگاهها و فرهنگهای مختلف قرار می‌دهند.

با این حال، اجرای موفقیت‌آمیز این فناوری ها به معنای برنامه‌ریزی و توجه بیشتر به این امر است.  معلمان باید به مهارتها و دانش لازم برای استفاده مؤثر از این فناوری ها مجهز شوند و همچنین باید اطمینان حاصل کنند که استفاده از این فناوری با اهداف آموزشی هماهنگ است.

فناوری نقش مهمی در شکل‌دهی آینده یادگیری خواهد داشت. متاورس و فضای مجازی امکانات هیجان‌انگیزی را برای افزایش تجارب آموزشی، درگیر کردن دانش‌آموزان با روش‌های جدید و معنادار، و پرورش جامعه جهانی یادگیرندگان ارائه می‌دهند و ما با پذیرش این فناوری‌ها، می‌توانیم نسل بعدی یادگیرندگان را داناتر و توانمندتر کنیم.

لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا ایمیل خود را وارد کنید
لطفا متن دیدگاه خود را وارد کنید
تصویر خبری

مقایسه میزان محتوای تولیدی در مورد کاندیداها از یکم تا ۲۱ خردادماه در ۷ بستر رسانه‌ای؛ ستاد کدام کاندیدا در کدام رسانه اجتماعی است؟

بیش از ۱۲۰۰ ساختمان حیاتی از لیست ناایمن در تهران حذف شدند

نخستین انتخابات هئیت مدیره تعاونی مصرف اهالی رسانه استان کرمانشاه برگزار شد

آغاز مراسم بزرگداشت رئیس‌جمهور و همراهانش از سوی رهبر انقلاب تهران- ایرنا- مراسم بزرگداشت شهید آیت الله رئیسی رئیس جمهور فقید و دیگر شهدای خدمت از سوی رهبر انقلاب اسلامی آغاز شد.

جهانبخش زنگنه تبار فعال سیاسی ،اجتماعی و فرهنگی مطرح کرد؛ حضرت آیت الله رئیسی به خاطر مواضع ولایت مدارانه و خدمات خالصانه برای همیشه ماندگار شد

در پی شهادت رئیس جمهور و هیات همراه؛ رهبر انقلاب: رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت/پنج روز عزای عمومی اعلام می‌کنم

دکتر جهانبخش زنگنه تبار: نیروهای انقلابی به حمایت از مدیریت کلان نظام بپردازند

کتاب تکنیکهای نوین تدریس در گفتگو با دکتر حسین چناری با تکنیکهای نوین تدریس کلاسهای درسی شاد، پویا و کارآفرین خواهند شد

برندینگ و توسعه کسب و کارهای خانگی

در بازدید استاندار از بافت تاریخی کرمانشاه مطرح شد: مسیر گردشگری تاریخی شهر کرمانشاه احیاء می‌شود

مراسم تقدیر از اساتید کتابداری مشهد برگزار شد

رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کرمانشاه خبرداد؛ تولید و توزیع ۶۰۰ هزار نشا‌ء گُل‌فصلی در کرمانشاه

سرپرست معاونت پیشگیری آتش‌نشانی شهرداری کرمانشاه منصوب و معارفه شد

اخبار استانداری کرمانشاه: در حاشیه جلسه هیئت دولت با استانداران انجام شد،  گفتگوی استاندار کرمانشاه با رئیس جمهور و ۴ عضو کابینه دولت

گمرک پرویزخان در جایگاه نخست ترانزیت کشور ایستاد

اخبار استانداری کرمانشاه:  موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه / تشکیل کارگروه اشتغالزایی با مدیریت معاون اول رئیس جمهور

آسیب شناسی مناطق آزاد در ایران(۱) مناطق آزاد تجاری_ صنعتی از نگاه موسسه های بین المللی و متفکران غربی

انتصاب دکتر حسین چناری به ریاست مرکز آموزش‌های کوتاه‌مدت و مهارتی کاربردی سازمان بین‌المللی سینوو

بیشترین میزان ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین ماه از مبدا گمرک پرویزخان انجام‌ گرفت

معلمان باید آماده واقعیت جدید باشند دکتر حسین چناری

ویدئو خبری